top of page

Wat is Neuro Emotionele Integratie (NEI)?

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is ontwikkeld door Roy Martina, arts en vitaliteitscoach. Roy Martina ontwikkelde deze vorm van emotionele therapie om psychologische en lichamelijke problemen tegen te gaan. Vele klachten komen namelijk uit onverwerkte emoties of gebeurtenissen. Wanneer deze worden opgekropt, kan dit leiden tot problemen waar we op het eerste zicht de oorzaak niet van weten.

NEI is een methode waarbij onverwerkte emoties en incidenten vanuit het verleden alsnog verwerkt kunnen worden zonder dat daar een herbeleving voor nodig is. Het doel is te komen tot begrip van het waarom van een bepaalde emotionele reactie. Door deze bewustwording kunnen we of een gedrag of een gevoel veranderen.

NEI is bij uitstek toepasbaar bij de verwerking van traumatische ervaringen, zoals bv. overlijden, ongeluk, echtscheiding, verlies van werk, incest , machtsmisbruik.

Neuro Emotionele Integratie bevat elementen uit:

  • NAC (NLP volgens Anthony Robbins)

  • INTEGRA (diagnostisch & therapeutisch systeem volgen Roy Martina)

  • Acupunctuur (eeuwenoude Oosterse geneeswijze)

  • Kinesiologie (spiertesten)

 

Tevens wordt er indien nodig gebruik gemaakt van:

  • affirmaties (verbale mantra’s)

  • visualisaties (visuele mantra’s)

  • bewustwordingstechnieken

  • simpele natuurlijke preparaten te ondersteuning van verwerkingsprocessen.

 

Door deze combinatie is NEI een van de meest effectieve methoden voor verandering.

Wanneer NEI gebruiken?

NEI werkt als je permanent en blijvend wilt afslanken, wilt stoppen met roken, je niet goed voelt in je vel, je depressief voelt, leerproblemen of concentratiestoornissen hebt, een trauma te verwerken hebt, niet voldoende zelfvertrouwen hebt, van een allergie of fobie af wilt, echt aan jezelf wilt werken enz…

Wat is NNPG?

NNPG is de afkorting van NEW NEI Postgraduate. Met deze techniek maken we gebruik van de bestaande neimethodiek in een nieuwe protocolvorm om nog sneller, dieper en efficiënter te kunnen werken. NNPG kan enkel beoefend worden door coaches die de NEI-opleiding volgden. Deze opleiding volmaakte ik in oktober 2007.

neuro emotionele

Integratie

bottom of page